Flygande däggdjur - Exempel, egenskaper och bilder

Vanligtvis, när vi tänker på flygande djur, är det första som kommer att tänka på bilder av fåglar. Men i djurriket finns det många andra flygande djur, från insekter till däggdjur. Det är sant att vissa av dessa djur inte flyger, bara planerar eller har kroppsstrukturer som låter dem hoppa från stora höjder utan att skadas när de når marken.

Trots detta finns det flygande däggdjur som verkligen har förmågan att flyga, inte bara att planera, som fladdermöss. I den här artikeln från milanospettacoli.com visar vi dig nyfikna egenskaper hos flygande däggdjur . Vi presenterar också en lista med bilder av de mest representativa arterna.

Egenskaper hos flygande däggdjur

I ett ögonkast kan en fågelns och en fladdermus vingar verka mycket olika. Fåglarna har vingar täckta med fjädrar och fladdermöss med hår, men med tanke på deras benstruktur kommer vi dock att se att de har samma ben: humerus, radie, ulna, karpal, metacarpal och phalanges.

Hos fåglar har några av de ben som motsvarar handleden och handen försvunnit, i fladdermöss inte. Dessa har förlängt deras metacarpala ben och phalanger kraftigt, vidgat änden av vingen, med undantag för tummen, som bibehåller sin lilla storlek och tjänar fladdermöss för att gå, klättra eller ta tag.

För att flyga har dessa däggdjur varit tvungna att minska sin kroppsvikt på samma sätt som fåglar gjorde, minska benens täthet, vilket gjorde dem mer porösa och mindre tunga för flyget. Bakbenen har minskats och eftersom de är ömtåliga ben stöder de inte det uppräknade djurets vikt, varför fladdermössarna vilar neråt.

Förutom fladdermöss är andra exempel på flygande däggdjur flygande ekorrar eller flygande lemurer. Dessa djur, i stället för vingar, har utvecklat en annan flygstrategi eller snarare glida. Huden som ligger mellan dess främre och bakre ben och, som är mellan dess bakre ben och svans, har fått en överväxt, vilket skapar en slags fallskärm som gör att de kan planera.

Här är några arter från denna nyfikna grupp däggdjur.

Brown Buzzard Bat (Myotis emarginatus)

Denna fladdermus är medelstora i storlek, har stora öron, liksom dess nos. Pälsen är rödblond i ryggen och lättare i magen. De väger mellan 5, 5 och 11, 5 gram.

De är infödda i Europa, sydvästra Asien och nordvästra Afrika. De föredrar trädbevuxna och täta livsmiljöer, där spindlar sprider sig, deras huvudsakliga matkälla. De häckar i kavernösa områden, är nattliga och lämnar sina skydd strax före solnedgången och återvänder före gryningen.

Medium nodule (Nyctalus noctula)

Medelknutor är stora fladdermöss som når 40 gram i vikt. De har relativt korta öron i förhållande till kroppen. De har brunt guld hår, ofta rödaktigt. De områden i kroppen som inte har hår, till exempel vingar, öron och nos är mycket mörka, nästan svart.

De är distribuerade över hela den eurasiska kontinenten, från den iberiska halvön till Japan, utöver Nordafrika. Det är också en fladdermus med trädbevuxna områden, inbäddat i trädhågor, även om de också finns i sprickor i mänskliga byggnader.

Det är en av de första fladdermössen som flyger före natten, så att de kan ses flyga tillsammans med fåglar som svingar eller svalor. De flyttar delvis, i slutet av sommaren flyttar en stor del av befolkningen söderut.

Bild: Anna Nele Herdina

Södra hortensiafladderträ (Eptesicus isabellinus)

Trädgårdsmästarfladden är medelstora i storlek. Hans hår är gulaktigt. Det har triangulära och korta mörka öron, som resten av kroppen som inte täcks av hår. Kvinnor är något större än män och når 24 gram i vikt.

Deras populationer är fördelade från nordvästra Afrika till söder om den iberiska halvön. Den livnär sig av insekter och de lever i klippspår, sällan i träd.

Northern Flying Squirrel (Glaucomys sabrinus)

Flygande ekorrar har gråbrunt hår, med undantag för deras mage som är vit. Svansen är platt och dess ögon är väl utvecklade eftersom de är nattdjur. De kan väga mer än 120 gram.

De distribueras från Alaska till norra Kanada . De lever i barrskogar, där mutterproducerande träd finns i överflöd. Deras diet är varierad, de kan äta ekollon, nötter, andra frön, små frukter, blommor, svamp, insekter och till och med små fåglar. De bo i trädhål och har vanligtvis två kullar om året.

Södra flygande ekorre (Glaucomys volans)

Dessa ekorrar liknar den flygande ekorren från norr, men deras päls är tydligare. De har också en platt svans och stora ögon, som de nordliga. De bor i skogsområden från södra Kanada till Texas. Deras diet liknar deras nordliga kusiner. De behöver träd för att söka tillflykt i sina sprickor och bo.

Filippinsk flygande lemur (Cynocephalus volans)

Det flygande lemuret är en art av däggdjur som lever i Malaysia . De är mörkfläckiga grå, med en lättare mage. Liksom flygande ekorrar har de ett överflöd av hud mellan benen och svansen som gör att de kan planera. Svansen är nästan lika lång som kroppen. De kan väga cirka 2 kg. Den livnär sig nästan uteslutande på blad, blommor och frukt.

När kvinnorna i det flygande lemuret har unga, bär de dem i magen tills de kan klara sig själva. Med dem på toppen hoppar de också och "flyger". De bor i trädbevuxna områden och ligger i den högsta delen av träden. Det är en art som är utsatt för utrotning enligt IUCN på grund av att dess livsmiljö förstörs.

Om du vill läsa fler artiklar som liknar flygande däggdjur - exempel, egenskaper och bilder, rekommenderar vi att du går in i vårt avsnitt om nyfikenheter i djurvärlden.

bibliografi
  • Mayor, JT (2017). Medium nodule - Nyctalus noctula. I: Virtual Encyclopedia of Spanish Vertebrates. Salvador, A., Barja, I. (Eds.). National Museum of Natural Sciences, Madrid. //www.vertebradosibericos.org/
  • Gonzalez, JC, Custodio, C., Carino, P. & Pamaong-Jose, R. 2008. Cynocephalus volans. IUCNs röda lista över hotade arter 2008: e.T6081A12410826.
  • Heithaus, D. (2013). Creature Feature: Flying Squirrels. BFEC-nyhetsbrev, 17 (4).
  • Horváth, A. (2012). Fladdermöss. Nattens allierade. 1: a upplagan, College of the South Border (ECOSUR).
  • Lisón, F. (2017). Södra hortensiafladderträ - Eptesicus isabellinus. I: Virtual Encyclopedia of Spanish Vertebrates. Salvador, A., Barja, I. (Eds). National Museum of Natural Sciences, Madrid. //www.vertebradosibericos.org/
  • Quetglas, J. (2015). Brun Ratonero bat - Myotis emarginatus. I: Virtual Encyclopedia of Spanish Vertebrates. Salvador, A., Barja, I. (Eds.). National Museum of Natural Sciences, Madrid. //www.vertebradosibericos.org/
  • Thorington Jr, RW & Heaney, LR (1981). Kroppsproportioner och glidande anpassningar av flygande ekorrar (Petauristinae). Journal of Mammalogy, 62 (1), 101-114.

Rekommenderas

Vård av en belgisk herde Malinois
2019
Planeter med ringar i solsystemet
2019
Kan jag bada en sjuk katt?
2019